A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 239

Cum se joaca

Cum se joaca

Inscrierea in joc

Pentru a juca meciuri de fotbal prin sms fiecare utilizator trebuie sa se inregistreze. Pentru aceasta are nevoie de un numar de telefon mobil si de un username. Inscrierea in joc se face online si va fi confirmata printr-o parola primita via SMS. Cu parola primita va trebui sa va autentificati pentru activarea contului. Dupa prima logare aveti posibilitatea sa jucati un meci de test trimitand SMS-uri la tarif normal.

Pentru participarea efectiva la joc trebuie sa va abonati la primirea de mesaje SMS cu alerte si instructiuni de joc trimitand prin SMS cuvantul MECI la 1256, tarif inscriere 0.05 Euro/SMS + TVA. Fiecare mesaj alerta primit se taxeaza cu 0,15 Euro / SMS primit + TVA; mesajele primite cu rezultatul actiunii sunt gratuite. Pentru dezabonare trimiteti SMS cu textul STOP la 1256, tarif dezabonare 0.05 Euro/SMS + TVA. Pentru moment serviciul este disponibil doar utilizatorilor retelelor de telefonie mobila Orange si Vodafone.

Pentru informatii suplimentare sunati la 1808 tarif normal.

Echipa

Dupa inregistrare, fiecare utilizator poate alege sa creeze o echipa noua sau sa se alature unei echipe deja existente. Jucatorul care creeaza o noua echipa este si capitanul acesteia si are dreptul de a scoate din echipa alti jucatori. Acesta poate trimite invitatii altor jucatori sa se inscrie in echipa sa.

Regulile meciului

Fiecare meci se desfasoara intre 2 echipe alcatuite din 3 jucatori pe teren si un portar. Meciul este alcatuit din 2 reprize care se vor desfasura fara pauza intre ele. Fiecare repriza permite 15 de actiuni realizate de catre jucatori. Pentru a juca mingea jucatorul trebuie sa aleaga o actiune specifica. Cand mingea ajunge la jucator, acesta primeste un sms cu pozitia sa pe teren si este invitat sa raspunda alegand la randul sau o alta actiune. Jucatorul are la dispozitie 30 de secunde sa isi execute actiunea printr-un SMS; in cazul in care timpul este depasit jucatorul pierde mingea. Exista 6 actiuni diferite pe care un jucator le poate executa dintre care doar 4 le poate face din zona sa de teren. Unele actiuni se pot incheia cu penalty sau corner executat de catre jucatorul care a initiat actiunea. In cazul meciurilor eliminatorii, daca dupa cele doua reprize meciul este la egalitate, acesta va continua pana la primul gol marcat.

Actiuni prin SMS

Actiunile pe care un jucator le poate efectua pe teren in functie de zona in care primeste mingea sunt:
• Pentru zona 1 (careu propriu): 1 pentru pasa scurta, 2 pentru pasa lunga, 3 pentru degajare, 4 pentru dribling
• Pentru zona 2 (teren propriu): 1 pentru pasa scurta, 2 pentru pasa lunga, 3 pentru degajare, 4 pentru dribling
• Pentru zona 3 (terenul adversarului): 1 pentru pasa scurta, 2 pentru sut, 3 pentru centrare, 4 pentru dribling
• Pentru zona 4 (careul adversarului): 1 pentru pasa scurta, 2 pentru sut, 3 pentru centrare, 4 pentru dribling
Un gol poate fi marcat printr-un sut, o pasa care se termina cu un sut, un corner sau orice alta actiune care conduce la penalty.

Experienta si abilitati

Cu fiecare meci disputat (amical sau oficial) jucatorii castiga puncte de experienta si puncte de abilitati. Punctele de experienta permit avansarea in rang a jucatorului, primul rang cu care incepe jocul fiind debutant. Punctele de abilitati pot fi alocate la alegere la oricare din abilitatile pe care un jucator vrea si poate sa le dezvolte. Alocarea de puncte creste nivelul de abilitate specifica si se poate face in limita permisa de rangul avut de jucator. Alocarea punctelor de abilitati se face din meniul date jucator.

Orice jucator isi poate creste abilitatea de aparare, cu efecte pozitive in cresterea sanselor de blocare a actiunilor adversarilor. Portarul mai are in afara de aparare abilitatea unica de reflex - cresterea acesteia ii permite cateodata sa respinga o minge desi nu s-a pozitionat corect pe directie.

Jucatorii de camp isi pot imbunatati abilitatile de pase, dribling, sut si faze fixe cu efecte pozitive asupra actiunilor de pasa, dribling, sut, lansare, degajare si centrare.

Pentru fiecare meci se acorda un punct de experienta si un punct de abilitati. La activarea contului se primesc 5 puncte de abilitati.

Atragerea prietenilor in joc

Fiecare jucator are la dispozitie un link unic de recrutare pe care il poate trimite prietenilor pentru a se inscrie in joc. Pentru fiecare jucator inscris si care este activ, cel care l-a recrutat primeste 3 puncte de abilitati.